Децата на легендата Диего Марадона могат да ползват името му като търговска марка, съобщи агенция АП. Съдът им разреши това, след като Марадона регистрира името си като търговска марка в Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост през 2008 година.

Съдът на Европейския съюз потвърди, че е отхвърлил трансферирането на марката към „Сатвика“, аржентинска компания, принадлежаща на бившия адвокат на Марадона. „Представените документи в подкрепа на заявката за регистрирането на прехвърлянето не оправдават преотстъпването на търговската марка на тази компания“, обяви съдът.

Марадона почина през ноември 2020 година, а „Сатвика“ искаше Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост да регистрира прехвърлянето на търговската марка изцяло в прерогативите на фирмата въз основа на два документа, издадени от бившия футболист, но наследниците на Марадона не бяха съгласни и „Сатвика“ се обърна към Европейския съд.

„Съдът отхвърля иска на компанията „Сатвика“ и потвърждава оценката, че предоставените документи не оправдават формално преотстъпване на търговската марка в нейна полза, съгласно договор между двете страни. В допълнение, тъй като Марадона е починал преди иска за регистрация на трансфера, „Сатвика“ не успя да коригира нередностите, нито бе в състояние да представи други документи“, се казва в становището.

„Сатвика“ може да обжалва решението.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar