Военно-апелативният съд е освободил от ареста срещу гаранция в размер на 6 000 лева военнослужещия Димитър Христакиев, който простреля двама души при спор за място за паркиране в Пловдив. Информацията е съобщена за Нова телевизия от адвоката на стрелеца Пламен Бонев. По думите му гаранцията ще бъде внесена скоро, а Христакиев ще остане на свобода до началото на делото за стрелбата с двама ранени.

Около 20 часа на 21 октомври на ул. „Въча“в центъра на Пловдив 39-годишният военнослужещ, който е шофьор в Логистичния полк в града, е произвел изстрел със законно притежавания си пистолет и е ранил двама души – собственикът на гаража, пред който военният бил спрял неправилно и запушил входа му, и случаен минувач. След стрелбата двамата са настанени в болница без сериозни наранявания и вече са изписани.

Според разследващите до стрелбата се стигнало заради скандал за място за паркиране. Собственикът на гаража дошъл минути, след като военният оставил автомобила си и отишъл до ресторант в близост, за да поръча храна за вкъщи. Изчакал го около 20 минути и подал сигнал в полицията. По-късно обаче го причакал и се стигнало до конфликта.

Димитър Христакиев не е осъждан, няма криминални прояви и е с добри характеристични данни от поделението, в което служи.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar