[email protected]

Обикаляла цял ден от болница на болница, защото към талона нямало задължителните стикери

Жена, блъснала се с колата си електрически стълб в асеновградското село Тополово, прекарала деня след инцидента в обикаляне по болници, търсейки къде да даде кръвна проба. В крайна сметка не успяла да се вмести в изисквания по закон срок от 120 минути заради грешка на МВР.

На 23 април т. г. водачката шофирала от Кърджали за Пловдив. На влизане в село Тополово мерцедесът й излязъл надясно извън пътното платно, качил се на тротоара, ударил се в железобетонен електрически стълб, завъртял се е обратно и спрял до стена, без да се блъсне в нея. Извиканият на мястото полицейски екип я тествал за алкохол и дрегерът отчел 0,59 промила.

Тя се обадила на баща си, който също пристигнал в Тополово. Шофьорката искала да даде кръвна проба за алкохол, но от дадените й от униформените документи не могла да се ориентира къде. Баща й се обадил на приятел, който го посъветнал да отидат до УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Жената се явила навреме в лечебното заведение, но там отказали да й вземат кръв, защото на талона за пробата не били поставени задължителните стикери.

Обадили се на дежурния в Асеновград, който признал, че колегите му са забравили стикерите, и обещал да бъдат донесени в Пловдив. Това обаче не се случило, тогава водачката опитала да даде кръв в частна лаборатория, но й обяснили, че не взимат проби за алкохол. Тя се върнала в Спешния център в Асеновград, където също попитали за стикерите и докато документацията бъде окомплектована и бъде взета проба, срокът бил изтекъл. Все пак наличие на алкохол не било отчетено.

Въпреки всичко книжката на шофьорката била взета за 6 месеца, отделно й била наложена глоба от 500 лв. Тя обжалвала и наказателното постановление вече е отменено от Районния съд в Асеновград.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar