Тричленен състав на Окръжния съд в Благоевград остави без уважение искането за налагане на по-лека мярка на 21-годишния младеж, който миналата седмица преби жестоко Стефка Терзийска и три дни след това беше арестуван.

Преди делото стотици жители на Благоевград се събраха пред съдебната палата на протест срещу насилието и в подкрепа на семейството на пострадалата.

Три осъдителни присъди има до момента 21-годишният Кирил Лукаров, който е основният заподозрян за жестокия побой над Стефка Терзийска. Последната е била условна, с изпитателен срок, който не е изтекъл.

Това заяви прокурорът по делото и настоя най-тежката мярка за неотклонение да остане в сила, тъй като има опасност да извърши друго тежко престъпление, или да се укрие.

Самият Лукаров и неговият адвокат не бяха убедителни в твърдението си, че не е извършил престъплението.

Преди делото стотици жители на Благоевград и близки на пребитата Стефка Терзийска се събраха на протест пред Съдебната палата срещу насилието и с настояване да бъде разкрита цялата истина.

Според Стефка Терзийска и синовете ѝ поръчителят на престъплението е бившият ѝ съпруг и техен баща, който ги заплашвал от години. До момента той не е разпитван.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar