Калина Сакскобургготска, дъщерята на бившия премиер и наследник на българските царе Симеон Сакскобургготски, е призована утре в Районната прокуратура в Самоков, за да ѝ бъде предявено обвинението за шофиране с над 1,2 промила алкохол в кръвта. Това потвърдиха пред „Сега“ от Софийската апелативна прокуратура. В събота Калина бе заловена за шофира с 1,5 промила алкохол в кръвта.

Според БНТ след като получи постановлението, на Сакскобургготска ще бъде наложена мярка за неотклонение „подписка“. Това е най-леката мярка по закон, като прокуратурата не е длъжна изобщо да наложи мярка (в случая с певицата Белослава например, също хваната да шофира след употреба на алкохол, мярка не беше наложена).

Калина беше засечена зад волана след употреба на алкохол в събота, след лека катастрофа без жертви. Районната прокуратура в Самоков води бързо производство по случая. Сакскобургготска е шофирала в района на хотел „Мура“ в „Боровец“, съобщи обвинението.

Тя е отказала да даде кръвна проба, а дрегерът ѝ отчете 1,5 промила. Това е резултатът, с който Сакскобургготска ще бъде предадена на съд, след като е отказала кръвен тест. първоначално МВР съобщи, че Калина е била придружена от полицаи да даде кръвна пробата.

По силата на новите промени в НК, свързани с шофирането след употреба на алкохол, автомобилът „Сузуки“ е бил иззет с протокол за доброволно предаване. (Тази практика на МВР се критикува от много юристи.)

„При паркиране е ударила колата, виждате. Може да е изпила една чаша вино, но това не е пиене на алкохол. Това е нищо. Инцидентът е малък. Превръща се в голям проблем, защото е княгиня Калина“, коментира след случката съпругът ѝ Китин Муньос. Първо версията беше, че е била разстроена, защото едно от кучетата ѝ избягало. После в историята се появи и изчезнал папагал.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar