Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17 часа.

Четири месеца, след като публично се заливаше от смях в канала си в YouTube, докато Тити Папазов разказваше как е остригал косата на приятелката си заради изневяра, пак там тази вечер влогърът Йонислав Йотов – Тото се извини за липсата на критична реакция. Извинението дойде и само часове, след появилата се информация, че снимки на Тото са свалени от рекламни позиции в сайта на Пепси кола – България, чието рекламно лице беше той.

В предаване, излъчено в YouTube канала на Тото още през март т.г. Тити Папазов разказва с недопустим цинизъм как, като тийнейджър, е правил секс с жена 30 години по-възрастна от него. След това, без каквато и да е критична реакция от страна на водещия Йонислав Йотов Папазов подробно разказа и как насила е остригал косата на своя бивша приятелка – също тийнейджърка, защото спала с най-добрия му приятел, след като вече са били разделени.

„Тя започна да се бори неистово за косата си, разказва в предаването Папазов. Не дава, дърпа се“. Съседите чули виковете и се събрали на стълбите в блокакъм апартамента в блока в кв. „Сухата река“, а Папазов обяснил на един от тях какво се случва така:

„Какво ще направиш, ако хванеш жена ти да се е*е с най-добрия ти приятел?, попитах един от тях Ще я убия!, каза той. Ето, виж, каква е разликата, аз само възпитателно я подстригвам“, казал треньорът на националния отбор по баскетбол.

Случаят с обезобразеното момиче провокира нови законодателни инициативи

„Аз не знаех каква история той ще разкаже, каза Йотов в извинението си, закъсняло цели четири месеца. Моят смях там е още по-обиден с оглед на ситуацията към днешна дата. Извинявам се и наистина, наистина се надявам, че няма да има повече жени в такава ситуация“, каза Тото.

След това той обясни, че клиповете в канала му в YouTube не са изтрити защото са били докладвани, а от самия него. „Прецених, че щом обществото – и мен включително – ни е страх, че някой би решил, че това действие на Тити може да послужи като зелена светлина или нещо за одобрение, реших, че трябва да го премахна. Извинявам се, че не съм го преценил правилно навреме, когато се е случило“, каза той.
Йонислав Йотов произнесе монолога си сам в студиото и изглеждайки напреграт.

Само няколко часа по-рано обаче съпругата му Кристина Йотова публикува пост в социалните мрежи, в който гневно нападна всички критици на Тото.

„Знаете ли какво ще ви кажа – обвинявайки, умишлено и целенасочено, човек в нещо, което не е ( в случая, че подкрепя насилието или е насилник ), съсипвайки живота и кариерата му, вие не сте по-малки изроди от този , който наряза момичето. Правите същото с душата на човешко същество, което не го заслужава ! Виеее сте също толкова изроди ! Запомнете го добре. Защото съм сигурна, че и тоя хубавец със „Свобода или смърт“ пръв е скочил с нелепицата за Ботев и Левски, примерно, и веднага е плюл по Тото, защото е страшен патриот, ама ето, че живота го поставя в ситуация и какво да видим – изрод . Ей така Господ и вас ще ви постави пред изпитание и ще разберете колко дребни душици стее, но аз вече го знам!“, написа Кристина Йотова. (запазен е оригиналния правопис).

Психолог към подрастващите момичета: „Обичам лошите момчета“ е просто една песен

Самият Папазов опита да хвърли вината за срамния си разказ върху Йотов, като каза пред „24 часа“, че не си спомня какво точно се е случило, но вероятно самият той му е задал някакъв въпрос за историята с остриганата му приятелка. В клипа и аудиофайла, който все още може да бъде чут в платформата Spotify обаче подобен въпрос няма.

Пред „Нова телевизия“ тази вечер на въпроса как му е хрумнало да обръсне главата на бившата си приятелка Папазов отговори: „Ние имахме уговорка, но е несериозно да ви обяснявам. Имахме уговорка, че ако тя ми изневери, аз ще ѝ обръсна косата, а тя щяла да ми счупи фаровете на колата. Това не променя случилото се“.
Във Фейсбук певицата Йоана Захариева, определи Папазов като психопат, след което разказа, че момичето, което той е остригал било нейна съученичка. То не е успяло да се възстанови след случая и не се е върнало в училище. Малко по-късно емигрирало.

„Това категорично не отговоря на истината, отговори пак пред „Нова телевизия“ Папазов. Стоя зад думите си, но осъзнавам действията си. Нито мога да се оправдая, нито мога да върна нещата“, каза той.

Късно тази вечер рекламният банер със снимка на Йонислав Йотов – Тото все още беше на първа позиция в сайта на Pepsi – България. По тази причина „Дневник“ потърси Николай Ангелов, изпълнителен директор на „Куадрант Бевъриджис“, официалната бутилираща компания на продуктите на PepsiCo у нас.

„Наредено е снимката на Тото да бъде свалена още днес от всички материали, каза той. Явно агенцията, която поддържа уебсайта, се е забавила“. След това Ангелов обясни, че „Куадрант Бевъриджис“ и марките, които тя представлява на българския пазара, по никакъв начин не подкрепят и дори осъждат поведение, което води до увреждане на човешкото достойнство и физическо здраве. „Ние по никакъв начин няма да толерираме подобно поведение в обществото и даването на трибуна на такъв тип поведение“.

След това Николай Ангелов каза, че само днес компанията е получила над 100 коментара на нашата Фейсбук страница и нашата електронна поща по повод участието на Тити Папазов в предаването на Йотов. Това означава, че обществото ни е будно и има активна гражданска позиция. Въз основа на ценностите, които компанията ни защитава, вече сме взели определени решения, а именно преустановяване на всички рекламни активности с Тото до пълното изясняване на случая“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar