Михайлов излъгал по време на изслушване в НС

Станимир Михайлов е кандидат на ППДБ, кандидатурата му ще се гласува в петък

Единственият кандидат за директор на НЗОК е нарушил закона срещу изпирането на пари, сочи официално писмо от шефа на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) до председателя на парламентарната здравна комисия проф. Костадин Ангелов.

На 24 юли по време на изслушване в парламентарната комисия по здравеопазване Станимир Михайлов увери, че е уведомил Държавна агенция „Национална сигурност“ за действителните собственици на фирмата „Балкан кредит“, на която е изпълнителен директор, и по този начин е изпълнил изискванията на закона.

„Фирмата никога не се е занимавала с кредитна дейност, въпреки че името ѝ е такова, никога не е кандидатствала и получавала такъв лиценз, а имаше само консултантска дейност. Като консултант подписах уведомление, декларация до ДАНС, в което съм посочил крайните собственици и с какво се занимава фирмата“, каза Михайлов и допълни, че декларацията обаче не е била придвижена от юрисконсулта на фирмата, за което тя ще плати административна глоба.

От ДАНС опровергават неговото твърдение. В свое писмо, качено на сайта на Народното събрание, агенцията пише, че никога не е получавала документ от Станимир Михайлов.

„След извършена служебна проверка е констатирано, че в ДАНС не е постъпвала декларация във връзка с действителния собственик на „Балкан кредит“ АД“, посочва председателят на ДАНС Пламен Тончев.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar