[email protected]

Преди минути Бургаският окръжен съд постанови постоянен арест и за седмината африканци, разследвани за наркоразпространение в Слънчев бряг.

Както „24 часа“ съобщи по-рано днес, шестима нигерийци и двама мъже от Гана са обвинени за участие в организирана престъпна група, която е пласирала дрога по морето. Седем от тях са задъжани при среднощна полицейска акция на 23 юли, един е успял да се измъкне и се издирва.

Задържаните са на възраст между 23 и 40 г., като малка част от тях имат криминални прояви. Всички са законно пребиваващи у нас, като единият още от 2009 г. Става дума за бившия футболист на „Левски“ Майкъл Тевия . У нас роденият през 1990 г. ганаец е играл и за „Локомотив“ (Мездра), „Калиакра“, „Любимец“, „Поморие“ и „Верея“. В края на 2019 г. той прекратява състезателната си кариера като играч на бургаския „Черноморец“.

От прокуратурата обясниха, че групата е била изградено изцяло по национален и етнически принцип, със строга йерархичност и е действало изключително конспиративно. Това е затворена група, в която трудно може са се проникне. Затова информираме обществото за действието на полицията и прокуратурата. Тези групи са изцяло от чужденци, опитват се да изземат една ниша по разпространение на наркотици особено в курортите, обясни прокурор Манев.

Разбитата група се е наблюдавала около 2 месеца. Пасирала основно марихуана, екстази и кокаин, като цената е варирала според това дали клиентите – основно чужденци – са пияни или адекватни. Цигара марихуана се продавала между 30 и 50 лв., а дозите кокаин /по 0,5 грама/ – между 120 и 160 лв.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar