Осъжданият 9 пъти за различни престъпления пловдивчанин Цветан Апостолов разкритикува новото обвинение в палеж на коли и закана за убийство, по което се изправя за десети път пред съда. „Окръжната прокуратура ми слага член от Наказателния кодекс, който не отговаря на обвинителния акт“, изригна той пред състава. Съдия Славка Димитрова му обясни, че не този въпрос се обсъжда в разпоредителното заседание, което беше насрочено за днес.

Апостолов е обвинен, че на 24-и и 25 септември м. г. е запалил 5 коли в центъра на Пловдив, като щетите са на обща стойност 27 559,25 лв. Според прокуратурата не е имал мотив, просто ги решил да ги възпламени. На 17 септември 2022 г. пък се заканил да убие персонала на ресторант в „Кършияка“, защото му направили забележка да изхвърли в кошче станиола от кутията си с цигари.

Ход на делото не беше даден, защото един от собствениците на опожарените автомобили е в болница. Съдът даде указания в 10-дневен срок той да изпрати писмо, в което да обяви има ли претенции към подсъдимия и желае ли да участва в делото. На днешното заседание присъстваше жена му, която даде противоречиви отговори на тези въпроси.

Нов опит за старт на процеса ще бъде направен на 1 август, защото Цветан Апостолов е задържан и делото срещу него трябва да стартира в разумни срокове.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar