Пет мобилни телефона в корпуса на затвора в Пазарджик, три телефона в двете общежития към него, зарядни устройства, СИМ и мемори карти, както и други самоделни приспособления бяха открити днес при проверка на служители на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Неразрешените вещи бяха намерени и иззети по време на т.нар. учебна тревога, обявена от ГДИН, за надзорно-охранителния състав на затвора в Пазарджик и затворническите общежития „Средна гора“ и „Пазарджик“ .

Проверката е включвала и претърсване на всички спални и сервизни помещения, стационара, работните цехове, както и обиск на лишените от свобода.

Спазват ли се установените ред, режим и дисциплина, има ли непозволени предмети и средства, каква е цялостната организация на работа – това са насоките на проверки, които се извършват във всички места за лишаване от свобода.

Зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов днес е инспектирал строително-ремонтните дейности в корпуса на затвора в Пазарджик. Очаква са до края на годината ремонтът да е напълно приключил. Там вече функционира модерен арест, който напълно отговаря на европейските изисквания и стандарти, казват от правосъдното ведомство.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
ивелина
ивелина
26 декември 2018 11:22
Гост

какви модели са самсунг нот 9 има ли не се вижда добре*

ивелина
ивелина
26 декември 2018 11:20
Гост

какви модели са мсунг нот 9 има ли.не се вижда на снимката

5-ко
5-ко
11 май 2018 8:35
Гост

Охраната наистина е под всякаква критика.

Anonimen
Anonimen
11 май 2018 8:36
Гост

Нямат условия просто хората.

pesho
pesho
10 май 2018 17:57
Гост

Може би телефоните им трябват, за да си поръчат храна, ако са недоволни от тази в затвора. 🙂

Гунчо
Гунчо
10 май 2018 18:00
Гост

Да, нали имат права. До там я докарахме. Да се грижим за психическото и физическото здраве на престъпниците.