Прокуратурата разследва казус пред дискотека в Слънчев бряг. Кадри в социалните мрежи показват конфликт между клиенти и охранителите на заведението.
Потребители, публикували видеото, казват, че е упражнено насилие от страна на охранителите. На клипа се вижда как момче и момиче лежат на главната алея в курорта, обградени от частни охранители, а момичето е с белезници. На няколко пъти младежът е подритван, а друг мъж с цивилни дрехи удря шамар на задържаното момиче.

По данни на полицията случаят е от ранните часове в събота. Охранителите са извели двамата клиенти след спречкване с други клиенти в заведението, а след това повикали органите на реда.

„Момичето е изведено навън, било е агресивно към охраната, преди това е предупреждавано веднъж да прекрати с тези действия, които е извършвало. Тя е отказала, след което охранителите са и поставили белезници, използвали са физическа сила, извели са я навън“, каза гл. инспектор Иво Христов, началник на „Охранителна полиция“ към РУП-Несебър.

Прокуратурата проверява имало ли е насилие над клиенти в нощно заведение в Слънчев бряг

„Следва да бъде образувано и досъдебно производство за лека телесна повреда по хулигански подбуди на пострадалото лице от женски пол. Към момента не е установена от кого е извършена, но дали се касае от длъжностите лица на охранителната фирма или на друго неустановено към монетна лице, или други лице, което няма нищо общо с охранителната фирма, предстои да бъде установено“, заяви Мария Маркова, ръководител на Районна прокуратора – Бургас.

Репортер: Давид Сукнаров

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar