[email protected]

Стефан Грозев си тръгна от съдебната зала преди повече година и е неоткриваем

Възможно е делото срещу подсъдимия за фалшиви болнични бизнесмен Стефан Грозев, който на 25 май м. г. напусна залата в Пловдивския районен съд в средата на разпоредителното заседание и оттогава е неоткриваем, да стартира задочно. Това коментираха юристи пред „24 часа“, след като от МВР не успяват да го открият. Новата дата за начало процеса е 4 октомври. Според адвокатката на Грозев Таня Чечкова може да се пристъпи към разглеждането на казуса в отсъствието на подсъдимия чак след като изтече 1 година от обявяването му за общодържавно издирване, което в този случай е станало на 24 октомври 2022 г. Така, ако не го намерят до вече определената нова дата, вероятно ще има още едно отлагане.

Според прокуратурата Стефан Грозев и известният пловдивски ортопед д-р Георги Кръстев са източили от бюджета на НОИ 42 994,01 лв. Обвинението е, че в периода от 3 май 2017-а до 17 юли 2018 г. лекарят е издал 57 фиктивни болнични листа като председател на Лекарска консултативна комисия към ДКЦ-1 в Пловдив. В тях фигурирали имената на служители на фирмата на Стефан Грозев, които всъщност били здрави.

Д-р Кръстев твърди, че въобще не познава Грозев. „Докога ще продължава всичко това, минаха 3 години, откакто ми повдигнаха обвинение“, коментира той невъзможността делото да започне.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar