Причината за евакуацията на гарата в южната част на белгийската столица е бил изстрел от огнестрелно оръжие, произведен от неизвестен човек на перона.

Няма ранени. Полицията започна издирване на заподозрения, съобщи прокуратурата в Брюксел след анализа на записите от камерите за видеонаблюдение. Преди това говорител на железопътната компания предположи, че става дума за експлозия върху релсите, използвана за незабавно спиране на влака в случай на опасност.

„Според записите от камерите за наблюдение, на гарата в Брюксел неизвестен човек е произвел изстрел в земята, след което е напуснал перона. Никой не е пострадал, а заподозреният се издирва активно „, съобщи прокуратурата.

Веднага след инцидента персоналът и пътниците на гарата бяха евакуирани. Мястото беше затворено за около половин час, а около 10 линейки пристигнаха почти веднага. Метростанция „Южна гара“ също беше затворена за кратък период от време.

Очевидци съобщиха за „много силен звук от експлозия“, което предизвика паника. Никой обаче не беше наранен от тълпата хора, втурнали се към изхода. Представител на железопътната компания заяви, че работата на станцията вече е възстановена, а нарушенията на влаковия трафик са минимални.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar