Софийският районен съд (СРС) отказа да вкара в ареста Спас Василев, за когото прокуратурата смята, че стои зад профила „Александър Николов“ в социалните мрежи, измамил десетки със самолетни билети, техника и други дребни услуги. Причината – той е в затвора, където излежава друга присъда.

В средата на април Василев се споразумя с прокуратурата и бе наказан със затвор от седем месеца за измами от 1 900 лв. в ученическите му години. Наказанието му изтича на 16 май, научи „Дневник“.

Въпреки това прокуратура поиска днес постоянния му арест, заради повдигнато му ново обвинение – за това, че е заблудил девет души че ще им осигури самолетни билети на изгодни цени, което не се е случило. Той получи днес обвинение и за това, че е заблудил управителя на дружество „А.“ ООД, че е представител на фирма „Еспас Медия“ ООД и че служители на дружеството пътуват много и често по различни дестинации в Европа и света и искат да ползват услугите на „А.“ ООД за закупуване на самолетни билети и хотелско настаняване. Нанесените от Василев вреди – според прокуратурата, са в размер на почти 37 500 лв.

За исканата днес най-тежка мярка за неотклонение, прокуратурата се аргументира с: „предстои освобождаване на Василев от затвора“. По тази причина наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС днес за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдия Албена Момчилова обаче не се е съгласила с доводите на държавното обвинение и е отказала да наложи постоянен арест на Василев, защото той е в затвора.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на протест пред Софийския градски съд.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar