„Това, което се случи в момента, е политическо помпане на мускули или ако щете надцакване със законопроекти“. Tака определи депутатът от коалицията ПП/ДБ и бивш правосъден министър Надежда Йорданова пред журналисти в парламента заседанието на Комисията по правни въпроси. На него народните представители приеха предложенията на ГЕРБ-СДС за борбата с корупцията. Освен приетия законопроект, ресорната парламентарна комисия разгледа законопроекта на ПП/ДБ и този на Крум Зарков, като служебен правосъден министър, но ги отхвърли.

Тя изтъкна, че е била изненадана от това гласуване, защото не вижда политическа логика да бъде подкрепен само законопроектът на ГЕРБ/СДС и отхвърлен този на ПП/ДБ. „Това не допринася за нормалния законодателен процес в тази сложна ситуация. Има време до пленарна зала. Надявам се колегите да преосмислят“, каза Йорданова.

Тя обърна внимание, че квотата на ПП/ДБ в правна комисия не е попълнена след напускането на Радостин Василев.

Надежда Йорданова коментира искането на главния прокурор Иван Гешев за отлагане на изслушването му пред комисията. Тя посочи, че ангажиментът му пред Европейския парламент е приключил за 15 минути вчера преди обяд. „Днес по медии виждам снимки, че той се среща с различни представители на различни политически сили. Как ги е подбрал? Това съответства ли с неговия пост и правомощия, е въпрос, който очаквам вие да зададете?“, запита Йорданова.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar