Не бих казал, че имам роля в създаването на правителство. Много се надценява моята роля. Това каза днес пред Би Ти Ви бившият съветник в ДАНС и бивша барета, а сега изявяващ се като университетски преподавател по национална сигурност и бизнесмен Алексей Петров.

Коментарът му беше по повод появила се информация, че в неговия ресторант е имало среща между Бойко Борисов, Мария Габриел, нейният съпруг, Кирил Петков, бащата на Кирил Петков и Асен Василев. „Такава среща не е имало“, посочи бившата барета.

Петров допълни, че познава Бойко Борисов покрай каратето, а бащата на Кирил Петков – Петко Петков покрай айкидото. „Водили сме разговорили, но не в такива аспекти, които ми се приписват. Не се виждаме редовно. От 28 септември ми е последната среща с Борисов. Искахме да стоплим отношенията, но не се получи. Надценява се моята роля. Няма как да имам роля какво правителство да има и кой да участва в него“, отбеляза Алексей Петров. В отговор на въпрос той посочи, че не се познава с Кирил Петков и го е виждал веднъж на среща в министерския съвет.

Алексей Петров уточни, че не му е предлаган държавен пост, но би приел такъв, например в ДАНС, ако ще се занимава с икономическата сигурност, тема, в който смята, че има експертиза.

Прави впечатление, че след дълго отсъствие от публичната сцена от около месец той се появява в медиите и на публични места доста често – коментира скандалите в прокуратурата, беше на протест за реформа в МВР на 12 май и т.н. Това даде повод на Татяна Дончева да заяви: „Като се появи Алексей Петров на пързалката за кънки, аз знам, че тука нещо е нечитаво“.

„Моята активност не се дължи на това, че търся реализация, дивидент, най-малко политически“, уточни той. Посочи, че наскоро си е направил профил във Фейсбук. „Не участвам в никакви сценарий, има мнение, има експертиза по някои въпроси, известен съм, че имам мнение и го изказвам“, подчерта Алексей Петров, в отговор на коментар на министъра на вътрешните работи.

В отговор на въпрос той отрече да има нещо общо с поправка в кодекса за застраховането, внесена от депутати от „Възраждане“ и ГЕРБ, за която се счита, че е в интерес на „Лев инс“ – компания, в която има участие.

Алексей Петров припомни, че познава братя Галева, защото са били в едни и същи структури на МВР. Участвал е и в тяхното задържане през 2009 година. Петров обаче уточни, че не е знаел, че Ангел Христов, който почина вчера в къщата си в Ресилов, е в България.

Петров подчерта, че не вижда обща връзка между убийството на Красимир Каменов-Къро и смъртта на Ангел Христов, за която се твърди, че е предизвикана от инфаркт. „Не виждам, нямам и такава информация“, добави той.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar