Започнал да буйства, защото не му дали да запали цигара

Пловдивчанинът Костадин Стрезов, налетял на бой на двама полицаи в ареста, се споразумя с прокуратурата за пробация със срок от 2 години. След като призна вината си, 36-годишният Стрезов трябва да се регистрира по адрес, периодично да се среща с пробационен служител и да се включи в програма за овладяване на гнева. Срещу него беше повдигнато още едно обвинение – докато буйствал, се заканил, че ще подпали сградата.

На 1 юли 2021 г. пловдивчанинът се намирал в ареста на Трето районно управление, защото потрошил кола на Общинска полиция. Казал на униформените, че му се пуши, но служителите на реда му обяснили, че това няма как да стане. Костадин Стрезов не харесал отговора и започнал да блъска, повредил камера за наблюдение и крещял, че ще изпочупи всичко. В яростта си дори заплашил, че ще подпали управлението.

За да го усмирят, полицаите Жельо Желев и Радин Андреев опитали да му сложат белезници. В този момент Стрезов започнал да маха с ръце, да рита с крака и да ги удря. С буйстването си мъжът нанесъл на Желев травма на главата, а на колегата му – на гръдния кош.

Костадин Стрезов ще трябва да заплати и разноските по делото от 757,05 лв.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar