Окръжният съд в Добрич отново отмени делото на Многопрофилната болница за активно лечение срещу нейни служители. Съдът трябва да прецени законността на техните предупредителни стачни действия и готовността за ефективни. Междувременно по време на среща с представителите на всички общини, ръководството на болницата и стачния комитет на медицинските специалисти стана ясно, че задълженията на болницата към септември тази година възлизат на 183 000 лв.

По делото предстои да се съберат още доказателства. Според адвокат Детелина Симеонова, представляваща медицинските специалисти в съдебната зала, не става въпрос за стачни действия, а за протест и затова няма основание за съдебно дело.

Областният управител на Добрич Здравко Здравков пожела искането на медицинските специалисти да бъде представено в писмен вид до него, за да го изпрати до Министерството на здравеопазването.

Директорът на МБАЛ-Добрич д-р Георги Желязков отново заяви на срещата в община Добрич, че за постигането на нивата на основно заплащане според отрасловите КТД са необходими над половин милион лева месечно и че това би довело до фалит на лечебното заведение.

Делото беше отложено за 30 ноември, когато се очаква съдът да излезе с решение.

Чуйте репортажа на Мая Щърбанова:

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar