Георги Семерджиев ми разряза капачката на коляното на две с мачете. И ме преби. Докато ме налагаше, друг човек ме държеше за качулката. Това разказа днес в залата на Софийския районен съд Лъчезар Вутов, който е станал жертва на Георги Семерджиев и Иван Бандаловски.

Става дума за дело за побой от 2012 година. Потърпевшият обясни днес пред съда, че всичко е започнало, след като, заедно с приятели шофирали в центъра на София и спрели на кръстовище на червен светофар. Луксозен автомобил спрял зад тях и започнал да присветва с фарове. След това същата кола се изравнила с тяхната в платното за насрещно движение, разменили си реплики през прозорците, а шофьорът – Семерджиев и друг мъж, започнали да ги ругаят. След като светнало „зелено“ колите тръгнали и всичко приключило.

Ден или два по-късно потърпевшият, заедно със свои приятели, обикаляли отново с автомобила си и в кв. „Хаджи Димитър“. Те видели луксозният автомобил, който им присветвал, спрели, слезли от колата и зачакали да се появи Семерджиев, за да му поискат обяснение. Знаели по физиономия кой е той, тъй като бил „известен“ в квартала. Малко по-късно Семерджиев, Бандаловски и едно момиче се показали от близкия блок и станало сбиването. Приятелите на потърпевшия избягали, а Семерджиев ги подгонил, при него останал Бандаловски, който му нанесъл удари. Малко след това Семерджиев се върнал, извадил от колата си мачете с калъф и му нанесъл удар по главата, а след това с режещата част на мачетето го ударил в коляното. Бандаловски казал, че трябва да викнат полиция и линейка. След като дошла линейка и патрулка потърпевшият бил в болница, оказало се, че има извадено рамо и срязана капачка на коляното, от което се възстановявал половин година. Заседанието по делото ще продължи друг ден с разпит на още свидетели.

Иван Бандаловски коментира пред медиите, че се познават със Семерджиев от деца, израснали са заедно и са били в един футболен отбор десет години. Той не знае дали приятелят му е имал връзки с МВР и прокуратурата. По повод разменените със Семерджиев в съдебната зала реплики Бандаловски каза, че не са обсъждали катастрофата, но го е питал дали е добре. По повод делото за побой той обясни, че другите мъже са нападнали тях. „Ние се защитихме, те са виновните за този инцидент“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar