Столичната община ще поиска отсрочка от съда за премахването на временното трамвайно трасе по централния бул. „Ген. М. Скобелев“ от „Петте кьошета“ до НДК. В понеделник стана ясно, че Софийският градски съд е отсъдил, че временните релси, които се ползват вече 12 години, трябва да бъдат премахнати до една година.

„До края на месеца Столична община ще обяви процедура за избор на изпълнител за изместване на трамвайното трасе на бул.“Скобелев“ и ремонт на транспортния тунела на НДК“, обявиха от общината.

Проектът предвижда премахване на единичния коловоз от бул. „Ген. М. Скобелев“ и изграждане на двоен коловоз, чрез нова рампа, която да позволи изтеглянето му от съществуващите сгради. Новият релсов път ще е модернизиран, вибро- и шумоизолиран, обясниха от общината.

От там добавиха, че се очаква строителството да започне следващото лято, а приоритетно ще се направи трамвайното трасе.

Ремонтът на тунела при НДК и изместването на трамвайното трасе по бул. „Ген. М. Скобелев“ от години са в плановете на местната власт. Проектът обикновено се включва в капиталовата програма, която се гласува с бюджета всяка година, и в последствие отпада обикновено заради липса на средства.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar