Няма алернатива на сегашното правителство – само голословия и популизъм, заяви Георги Гьоков

Партиите от коалиционното управление имат над 50 законопроекта, които са подготвени, обяви Елисавета Белобрадова от ДБ . И се възмути, че те ще потънат в безвремие, а са отделени време и усилия. Само Законът за защита от домашно насилие е работен 4 месеца с експерти и организации. Къде ще отиде всичко това – в безвремието на поредното служебно правителство, което ще се извинява, че е служебно и няма работещ парламент, заяви тя. Днес е стъпка в убийството на парламентаризма и аз няма да участвам в нея, добави Белобрадова.

Няма алернатива на сегашното правителство – само голословия и популизъм, обобщи дебата по вота на недоверие социалният минстър Георги Гьоков. И изброи всички социални мерки, реализирани от кабинета само за няколко месеца.

Дебатът не бе в интерес на хората, а по-скоро за прекратяване на битката с мафията и октопода, която води това правителство. ГЕРБ няма да постигне преодоляване на изолацията, в която попадна след 12 г. и след като „счупи“ държавата. Няма кой да търпи повече това безогледно крадене и трупане на пачки“, заяви министърът. И добави, че на хората им е ясно, че в бъдеще ГЕРБ може да разчитат само на ДПС и „Възраждане“. „Колегите от ГЕРБ разчитат на късата памет на народа. Той не е забравил, затова отново е по площадите“, заяви Гьоков. И даде оценката си за правителството – нелошо справяне с наследените от ГЕРБ проблеми и завидно справяне с привнесените отвън.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar