Прокуратурата е образувала на 24 май досъдебно производство за отвличане на мъж, който се занимава с търговия на криптовалута. Това съобщиха от Софийска градска прокуратура, като уточняват, че става въпрос за случая с изчезналия Александър Алтънбашев. За него се разбра вчера, след като сестра му подаде сигнал в полицията. Днес прокурор в градската прокуратура е възложил разследването на полицай от столичната полиция.

От прокуратурата уточняват, че вече е разпитан като свидетел човекът, който е подал сигнала за изчезването му. Провеждат се разпити на още свидетели. Освен това е извършено е претърсване и изземване в дома на изчезналия мъж.

Прокуратурата е поискала и получила от Софийския градски съд разрешение за предоставяне на трафични данни от мобилните оператори, за да се установи местонахождението на Алтънбашев.

Сигналът за изчезването на мъжа е подаден от сестра му и приятелката му. Те са го оставили в столичния квартал „Младост“, където е трябвало да има среща. След това той е спрял да отговаря на мобилния си телефон, а по-късно устройството вече било изключено.

По информация на „Нова телевизия“ за последно телефонът му е бил включен в района на Бистрица край София. Последният му разговор е с Ивайло Борисов, известен с прякора си Ториното. Той беше един от оправданите по делото за организирана наркобанда, която според прокуратурата е търгувала с дрога в София, Черноморието и Казанлък между 2011 и 2013 г., а за неин ръководител беше посочен Златомир Иванов-Баретата, който също беше оправдан.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar