4 години и 8 месеца затвор и 6 години без право да шофира. Това е ефективната присъда, която получи полицаят, блъснал и убил 7-годишно дете на пешеходна пътека в село Братаница.

Инцидентът, който предизвика серия от протести, стана на 19 юли миналата година. Пред окръжния съд в Пазарджик Владимир Панайотов призна вината си и поиска делото срещу него да се гледа по съкратената процедура. За това и наказанието му беше намалено с една трета.

„По отношение на присъдата няма какво да коментирам. Адвокатът ми ще каже. Единствено искам да кажа на всички водачи да внимават по пътищата“, каза подсъдимият.

Според обвинението той е шофирал служебния автомобил с 23 километра над допустимата скорост и не спрял на пешеходна пътека. Служителят на МВР блъска там детето. Вследствие на тежките наранявания 7-годишното момиченце умира на място.

„Ако преценим, ще обжалваме и ще се явим пред следващата инстанция. Това, че подзащитният ми е служител на МВР, вече бивш, не означава, че трябва да бъде наказван по-строго“, коментира адвокатът на Панайотов Любомир Любомиров.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar