5 години ефективен престой зад решетките и година повече лишаване от свидетелство за правоуправление постанови състав на сливенския окръжен съд спрямо обвиняем по дело за тежка катастрофа в района на автобусна спирка, следствие на която е починал пешеходец, пометен от джип „Рейндж Ровър“.

Трагичният за 69-годишния Минчо Маврудиев инцидент е станал около 19,40 часа на 2 февруари 2020 година на една от основните улици в Сливен, по която се е движела мощната машина, собственост и управлявана от 50-годишният тогава Манол Манолов.

По време на разследването е установено, че Манолов е седнал зад волана на колата си с 0,63 промила алкохол в издишания въздух като е надвишил пределната за района скорост от 50 км /час с 30 км. Произшествието е станало заради трагичната комбинация на високата скорост и поетия алкохол,джипът се качил на тротоара и буквално помел чакащия на спирката пешеходец. Жертвата е починала три часа по-късно въпреки усилията на лекарите от сливенската МБАЛ.Четири поредни заседания са били проведени от съда, направени са били множество авто-технически и медицински експертизи след като обвиняемият до последна е отричал вината си. Присъдата на Окръжен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
TinyTask
TinyTask
14 юли 2021 8:27
Гост

These writing tasks and many other things can be automated using apps like TinyTask
https://tinytask.xyz/