Окръжната прокуратура внесе обвинителен акт срещу тримата младежи, които отвлякоха и се гавриха с 16-годишен пловдивчанин.

    Единият от извършителите – 21-годишният Християн Кочев, е с допълнително обвинение, че е заплашил да убие похитения, откраднал е мобилния му телефон и го е шантажирал за 1000 лв.

    Инцидентът се разигра тази пролет. Пострадалият 16-годишен ученик и Християн се познавали от Спортното училище, в което били в различни класове.

    На 11 май двамата се срещнали случайно. Пострадалият бил с приятелката си. Християн се приближил към тях и помолил момичето да се отдалечи.

    След това обвиняемият започнал да удря с юмруци по главата и тялото. Заплашил го с нож и пистолет и поискал мобилния му телефон.

    Пострадалият му го дал. Християн проверил съдържанието и като забелязал наблизо преминаващи хора прекратил агресията си и се отдалечил.

    Десет дни по-късно нападателят заедно с двама приятели – 21-годишният Кристиан Панайотов и 23-годишният Пламен Тингаров, обикаляли с лек автомобил „Фолксваген Голф“ в Пловдив.

    Християн отново видял пострадалото момче с приятелката му, слязъл от колата и се приближил към тях. Наредил на младежа да тръгне с него. Заплашил го, че ако не го направи, ще го набие.

    16-годишното момче се подчинило, защото се притеснило, че може приятелката му да пострада. Двамата се качили в лекия автомобил. Там били и другите двама.

    Шофирал Пламен, въпреки че бил с отнето свидетелство за управление.

    Когато автомобилът тръгнал, 16-годишното момче се опитало да вика за помощ и да скочи от колата, но вратите били заключени.

    По време на пътуването пострадалият бил заплашван с нож и пистолет от Християн. който го удрял с юмруци. Боят бил заснет от Кристиан, който пък изпратил клипа на свой приятел.

    По време на пътуването Християн разсъблякъл пострадалия и му срязал дрехите с нож. Предупредил го, че трябва да му даде 1000 лева, защото ще му направи снимки и ще ги изпрати на негови близки, както и че ще ги публикува в социалните мрежи.

    Колата спряла на черен път край Гребната база. Тримата злосторници наредили на момчето също да излезе от колата, но без дрехите. Той се подчинил, защото се страхувал за живота си.

    Християн му направил снимки с мобилния телефон, накарал го да пие вода от локва и се гаврил с него. Казал му, че от понеделник трябва да започне да му изплаща исканата сума от 1 000 лева, за да не покаже снимките и да не ги качи в интернет.

    Допълнително го заплашил, че ако не му даде пари, ще го пребие отново.

    Тримата хулигани си тръгнали с автомобила и оставили пострадалия. Той успял да облече някои от разкъсаните дрехи и потърсил помощ от минаващи автомобили по близкия асфалтов път.

    Спрямо тримата обвиняеми е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

    Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

    Коментирайте

    avatar