Един от известните представители на ъндърграунда в Пловдив – Тоно Терзиев, е задържан, съобщи полицията. Той е шофирал поршето си надрусан. При обиск на два адреса, които обитавал, са открити незаконно притежавани оръжие и боеприпаси

В следобедните часове на днешния ден автопатрул на Трето РУ спрял за проверка лек автомобил „Порше Кайен“, управляван от Тоно Терзиев от Пловдив. След извършената проверка за употреба на наркотични вещества от страна на водача е установено с техническо средство Drug Ghek 3000, че мъжът управлява превозното средство под въздействието на кокаин. По случая е образувано досъдебно производство в Трето РУ. При последвалите процесуално-следствени действия – претърсване и иземване на обитаван от Терзиев адрес на бул „Източен “ в Пловдив служителите на реда открили ловна карабина „Бергара“ със заглушител и боеприпаси за нея.

След извършената проверка е установено, че задържаният не претежава разрешение за носене и съхранение на откритото в жилището му оръжие. В хода на работа е установено, че Терзиев обитава и друг адрес на територията на село Скобелево. При проверка на адреса в селото са открити и иззети множество боеприпаси за друг вид огнестрелно оръжие, също държани незаконно. Тоно Терзиев е известен в Пловдив с бохемския си начин на живот, с демонстрацията си на благосъствояние, употребата на наркотици. Според запознати той често е потъпквал закона с посещенията си на ловни излети, без да е законен ловец. Баща му Ангел е един от най-приближените на известен представител от родния ъндърграунд Румен с прякор Козела, откъдето са и протекциите на Тоно. Работата по случая продължава.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar