Водач на микробус „Форд Транзит“ с пътуващи в него 20 души, който е виновен за катастрофа с двама загина и петима тежко ранени по автомагистрала „Тракия“ ще застане пред Темида на 10 декември, съобщиха от ямболската окръжна прокуратура.

Трагичният инцидент е станал около 17,00 часа на 14 април 2018 година край село Воденичане след като шофьорът Васил Йорданов загубил контрол над кормилото и бусчето, което се е движели с около 130 км /час след няколко завъртания се обърнало по таван в нивата.

На място са загинали 46-годишният Петър Колев от Хаджидимитрово и мъж от близкото село Жельо войвода, в болницата с множество тежки наранявания са били откарани още двама мъже и три жени .

По думите на Тошо Тодоров, кмета на село Хаджидимитрово където живее водачът, пътуващите в катастрофиралия автомобил се завръщали от работа на масив с мента , лично той на няколко пъти подавал сигнал, че колите пътуват претоварени, но никой не му обърнал внимание.Пак с толкова пътници пътувал по същото време и микробус „Рено Меган“, каран от сина на Васил- Валентин .Семейството на загиналия Петър имало 12 деца, само по чудо се разминала със смъртта при катастрофата съпругата му Султана.

Инцидентът е станал на прав участък, нямало е неравности по асфалтовото покритие, коментираха тогава от АПИ.

В края на м.г. приключиха съдебните спорове около обезщетенията на пострадалите, застрахователната компания обжалва решенията на районния съд в Ямбол за техния размер с аргумента, че виновният шофьор не е бил осъден. Възивната инстанция обаче отхвърли претенциите и потвърди постановеното.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar