Бойко Борисов е лъжец и манипулатор, той лъже, че не е имало пари и злато в шкафчето му.. Това обяви в интервю за „120 минути“ по Би Ти Ви бизнесменът Пламен Бобоков. Той се появи за първи път заедно и в едно студио с брат си Атанас Бобоков, след като последният бе освободен срещу рекордната парична гаранция от 2 млн.лв. Двамата са обвиняеми по разследване на специализираната прокуратура за внос на опасни отпадъци.

На директен въпрос за какво лъже премиера, Бобоков даде пример с интервюто на Борисов пред ФАЦ. Всичко в това интервю е лъжа, включително и, че нямало пари и кюлчета в шкафчетата му и че някой му ги бил сложил, обяви бизнесменът. На въпрос откъде знае и откъде е сигурен в това, Бобоков каза само, че е уверен в това. Той обаче не посочи някакви конкретни данни и доказателства.

Брат му Атанас Бобоков пък обяви, че прокуратурата е впрегната да измъчва такива като него и нарече държавното обвинение садистична организация. Той даде пример със своя 6-месечен престой в ареста. Атанас Бобоков разказа, че е имал сменена колянна става и показа снимка, на която се вижда състоянието му. Той обяви, че подготвя документите, че ще съди държавата за престоя си в ареста и че тя ще плаща за това.

Това не е място, където пожелавам на някого да стои и 1 ден, камо ли 6 месеца. Условията са ужасяващи. Най-вече няма светлина, нито възможност за движение. Бях в килия със специален режим, трябваше офицер да идва и да присъства при отваряне и затваряне на вратата, заяви още той и обяви, че и други големи бизнесмени като семейство Арабаджиеви, Миню Стайков са репресирани по подобен начин.

Според Пламен Бобоков държавата се управлява от триумвират – Бойко Борисов, бизнесмена Делян Пеевски и главният прокурор Иван Гешев. Двамата братя твърдят, че бизнесменът искал да им вземе бизнеса, а пък премиерът се прави на режисьор. Той страда от болезнено чувство за страх, подозира всеки, заяви Пламен Бобоков.

Единственият човек, който е искал да придобие бизнеса ни, се казва Пеевски, но човекът който е организирал всичко е Бойко Борисов, заяви Пламен Бобоков. „Човекът, който е организирал цялата интрига, този, който всички познават като прекрасен актьор в последните 10 години управление, той е поне за 10 „Оскара“ за главна мъжка роля, този човек е Борисов. Всички знаят. Той сега се опитва да се изживява като режисьор.. Мисля, че Пеевски само се е опитвал да се възползва, той е такъв, той хваща момента. Видял е, че Борисов е тръгнал нещо да прави срещу нас и е решил в последния момент да се възползва“, допълни Пламен Бобоков.

На въпрос откъде зная и защо твърдят, че Пеевски иска да им вземе бизнеса, двамата не посочиха конкретни данни. На повторен въпрос Атанас Бобоков отговори: „Много просто. Блокира банковото финансиране. Когато избухне в медиите тази бомба: „Братя Бобокови – организирана престъпна група, „Монбат“, „Приста Ойл“…“.

Попитан откъде има информация, че Пеевски иска да им вземе бизнеса, Пламен Бобоков отвърна: „Имаме си канали. Аз нали ви казах, в тази държава всичко се знае. Не можеш в тази 7-милионна държава, вече под 7 милиона, да скриеш нищо. Някой път по- рано, някой път по-късно се разбира всичко. Няма как да се скрие, и Борисов не може да се скрие. Според мен Борисов е страдащ от някакво болезнено чувство за страх, той е много страхлив човек, изпитва страх и ужас от това, че е възможно всичко, което е причинил на хората, да му се върне“.

На въпроса каква е ролята му в това техния бизнес да бъде придобит от Пеевски, Пламен Бобоков допълни: „Никаква. Аз смятам, че той си е въобразил… вижте накъде върви цялата медийна машина около него, всичките тези внушения – че ние сме приятели с Васил Божков, Васил Божков искал да сваля правителството, там е Бобоков, там са Бобокови. Значи Бобокови, опа, Радев излезе, значи тук всичко е ръководено от Радев, някакви глупости за КГБ, пълни простотии. Аз не мога да вляза в главата на този човек. Както казах – там е патология, там трябва да се намесят хора, специалисти, експерти“, каза още Пламен Бобоков по адрес на премиера.

Пламен Бобоков коментира и комуникацията си с президентското семейство. Категорично в тези електронни устройства, които са иззети, не съм имал телефона на президента. Те показаха съобщение до него, но от друг телефон. Имал съм комуникация с президента, обясни Пламен Бобоков и призна, че той е писал съобщението от Монровия. „Познавам се от 3 години с президента, от посещението в Армения. Виждали сме се няколко пъти, обсъждали сме разни въпроси, винаги във формална обстановка“, каза още той и внуши, че вероятно прокуратурата има съобщението от телефона на президента, който вероятно е контролиран. Пламен Бобоков призна, че си е писал и с Десислава Радева, но това било само да си честитят празниците.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar