Близкият до укриващия се в Дубай Васил Божков – Георги Божилов – Жоро Тениса излиза на свобода без мярка за неотклонение. Това реши апелативният спецсъд във вторник.

За близостта на Тениса с бизнесмена с 18 обвинения се разбра от снимки на двамата, направени на 60-годишния юбилей на Божков. Партито било на остров Миконос.

Жоро Тениса беше задържан преди дни като участник в група от още 9 души. Според спецпрокуратурата те се занимавали с лихварство.

Името му обаче нашумя още в средата на януари 2015 г., когато десетки спецполицаи атакуваха луксозната къща в столичния кв. „Бояна“ на бизнесдамата Мила Георгиева. Тогава освен Георгиева и Божилов бяха арестувани още 6-има, заподозрени за престъпления, свързани с наркотици.

Преди дни освен Божилов бяха задържани и люлинските ъндърграунд герои Ивайло Георгиев – Пифа и синът му Сашо Георгиев – Малкия Пиф. Двамата държат заложни къщи в „Люлин“.

Няколко дни след Пифовете и Тениса на ГКПП Калотина беше арестуван и Веселин Денков-Весо Брадата. Той се прибирал от почивка в Италия заедно с приятелката си Ивайла Бакалова.

Според свидетели Весо Брадата давал парите на Пифовете, които те срещу големи лихви предоставяли на бедни хора.

Таен свидетел пък твърдял, че и Весо Брадата бил близък с Васил Божков. Той търсел хора, които да участват в протестите.

С решение на съда Пифовете и още двама от групата остават в ареста. Мярката за неотклонение на втора инстанция на Весо Брадата предстои. Миналия четвъртък той беше оставен в ареста от спецсъда.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar