Страх от Covid-19 и психически травми попречиха на обвинения за убийството на Милен Цеветков Кристиан Николов да чуе решението на Апелативния съд, че ще остане за постоянно в ареста.

21-годишният мъж отново не дойде на съдебното заседание, както и на първата инстанция.

„Съдебната система вече си има един Херострат. Нека не даваме възможност на прокуратурата да произведе негови нови събратя, като толерирате една очевидна злоупотреба с право. Моля ви, бъдете смели, бъдете обективни и въздайте справедливост“, заяви адвокатът на момчето Любомир Таков пред съда.

Съдия Пенгезов обаче счете, че има опасност Кристиан Николов да се укрие или да извърши друго престъпление.

Николов е отказал да бъде прегледан от психиатри и психолози за експертиза през юни. Три пъти изразявал готовност да съдейства на разследването, но всеки път възниквали някакви обстоятелства, които му пречат. Така например на 26 юни Кристиан получил стомашно разстройство и не успял да говори с дошлите за експертизата специалисти. Само медицинската експертиза на Кристиан и автотехническата още не са готови.

Николов е обвинен за умишлено убийство на Милен Цветков на Великден, когато блъсна колата на журналиста с висока скорост на червен светофар и под влиянието на 4 вида дрога.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar