6 г. затвор получи от Свиленградския районен съд 49-годишната Лили Божинова заради измами със сделки за недвижими имоти. Бизнесдамата от село Узунджово е виновна в измама за 506 914 лв. при сделки със земеделски земи. Наказанието, което й дадоха, е 9 години, но е намалено с една трета, защото тя се е признала за виновна.

Измамата е продължила две години между 2015 и 2017 г.

Брокерката е заблудила семейство земеделски производители от друг град, че подготвя сключването на сделки за закупуване от тях на земеделски земи в землището на село Маточина, община Свиленград.

По-късно измамила и друг наивник за 3500 лв., които взела на заем и не му ги върнала.

Мошеничката е получила общо 157 парични превода и две плащания на ръка от семейството. През декември 2017 г. земеделските производители спрели да й изпращат пари.

Те поискали да представи договорите и да влязат във владение на земите, които са платили. В продължение на близо 2 години били размотавани и лъгани. След като им писнало да ги лъжат, че сделката е пред финал, се обадили в полицията.

Наивниците така и не са получили парите си, нито нотариални актове за имотите, които мислели, че са закупени от тях. Присъдата на местните магистрати в Свиленград подлежи на протест и обжалване пред Окръжения съд в Хасково.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar