Двама български граждани бяха изправени пред английски съд за притежаване на незаконно оръжие. 30-годишният Кристиан Христев и 24-годишният Кристиян Ромонов са арестувани през декември, след като въоръжена полиция е обградила дома на първия в Кент.

Българите напускат жилището след два часа. Ромонов обаче е спрян с колата си от полиция и в носена от него чанта е открит пистолет „Глок“, модел 42, с 10 патрона.

Прокурорът по делото Вивиан Уолтърс каза, че това е особено опасно оръжие и е

едва вторият

такъв пистолет,

откриван от

английската полиция

Ромонов заяви, че очаквал в чантата да има дамска блуза, която трябвало да вземе от къщата на Христев. Той пък от своя страна разказа, че пистолетът бил намерен от кучето му, докато го разхождал в местен парк.

По време на претърсване на неговия дом полицията е открила пакети с кокаин и

33 патрона,

разпръснати

върху покривите

на съседни къщи

По думите на прокурора Кристиан Христев е бил наясно с присъствието на полиция в района. Записи от камери са показали, че прозорец на къщата му е бил отворен в близост до мястото, където са изхвърлени патроните и наркотиците.

Българите твърдят, че нямат нищо общо с организирана престъпност.

Ромонов се призна за виновен по обвинение за притежаване на незаконен пистолет, а Христев – за разпространение на забранено оръжие, боеприпаси и притежаване на кокаин.

Съдът постанови да има ново изслушване по въпроса как двамата са се сдобили с пистолета, тъй като твърдението, че е намерен от кучето, не би било приемливо основание. По тази причина осъждането на двамата бе отложено за по-късно този месец.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar