Един от задържаните за зверския побой над журналиста Слави Ангелов е чистил обувките си с белина, за да прикрие следите от престъплението. Срещу него и съучастниците му са събрани и други улики, които са дали основание на специализирания съд в събота да ги остави в ареста.

Братята близнаци Георги и Никола Асенови и Бисер Митрев са следени от полицията 20-ина дни преди ареста. Тримата бяха задържани в четвъртък след претърсвания на няколко адреса в София.

Според разследващите Асенови и Митрев са преките извършители на побоя над Ангелов, който освен дългогодишен разследващ журналист е главен редактор на в. „168 часа“ и на сп. „Космос“. Продължава издирването на помагачите и поръчителите на бруталното престъпление, извършено вечерта на 17 март т.г. близо до дома на журналиста.

Близнаците и Митрев са обвинени за участие в престъпен сговор, причиняване на средна телесна повреда и държане на наркотици. Тримата не са осъждани, но имат криминални регистрации. При претърсване на домовете и колите им са открити чукове, бухалки, електрошокови и телескопични палки, белезници, военни димки, знаме със свастика, „Моята борба“ на Хитлер, кокаин и др.

Сред уликите по делото има угарка и шапка, на които е направена ДНК експертиза. Адвокатите са опитали да я оспорят, но съдът я е приел за годно доказателство наред с видеотехническите експертизи, протоколите за претърсване и изземване, физикохимичният анализ на дрогата и др.

Решението Асенови и Митрев да останат в ареста е на съдия Силвия Русева. Тя е преценила, че има достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че задържаните са извършили престъпленията, за които са обвинени. Другите мотиви са, че има опасност да се укрият и да извършат друго престъпление, ако бъдат пуснати на свобода. Тримата не работят. Занимавали са се с бокс. Свързани са и с бойния клуб на „Левски София-запад“, който още миналата седмица се разграничи от тях.

Разследващите проверяват дали арестуваните не са замесени и в други брутални нападения.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar