„Когато започна да получавам заплата, ще си платя глобата“, каза вицепремиерът и военен министър Красимир Каракчанов пред бТВ.

Той бе глобен 300 лева, след като бе заснет да пуши на пейка в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“ по време на извънредното положение.

Каракачанов допълни, че за него важат същите правила като за гражданите.

„При положение, че близо три години си получавал министерска заплата – имаш някой лев заделен и нормални спестявания. Правиш си сметка малко повече. Хората, останали без работа как живеят – по същия начин“, коментира вицепремиерът.

Парламентът реши заплатите на премиера, министрите, депутатите и ръководствата на агенции и политически кабинети да бъдат дарени за борбата срещу коронавируса, докато е в сила извънредното положение.

Каракачанов коментира, че с темата за достъпа до мобилни телефони по време на извънредното положение, се спекулира и няма място за притеснение.

Той каза, че е несериозно да се коментира подобно нещо, при положение, че няма нито един сигнал на гражданин, че е злоупотребено.

В сряда БСП атакува пред Конституционния съд промените в закона, с които се разреши на МВР да следи гражданите, поставени под карантина, чрез мобилните им устройства.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar