Синът на Васил Божков – Антон, е задържан за 72 часа и е обвинен, че участва в престъпна група за пране на пари, ръководена от баща му. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева, след като днес Божков-младши беше извикан на разпит. Прокуратурата ще иска от специализирания съд да задържи Антон Божков и за постоянно.

Миналата седмица апелативният спецсъд върна в ареста и жената на Васил Божков – Елена Динева, на която първоначално беше наложена гаранция от 1,5 млн. лева.

„Няма значение кой от е от близкото обкръжение на Васил Божков и кой е от далечното обкръжение – ако се съберат нови доказателства за престъпление, ще има още обвиняеми“, каза Сийка Милева.

Васил Божков продължава да е в Обединените арабски емирства (ОАЕ), където беше задържан на 31 януари, след като България го обяви за издирване, тъй като му бяха повдигнати множество обвинения. Прокуратурата го привлече задочно като обвиняем ръководител на престъпна група, която от януари 2014 г. извършвала принуди, изнудвания, длъжностни престъпления, подкупи и пране на пари. След това Божков беше обвинен още в търговия с влияние, както и за държане и отчуждаване на културни ценности заради богатата му колекция от антики.

Две седмици по-късно Божков беше освободен от ареста в Абу Даби, докато трае производството за екстрадирането му.

21
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Питагор
Питагор
03 март 2020 11:33
Гост

Вземане на заложници

ала бала
ала бала
02 март 2020 19:14
Гост

кака Сийка каза че е знаел че баща му пере пара

наблюдател
наблюдател
02 март 2020 17:24
Гост

Интересно дали и жена му Ива Софиянска е член на тази ОПГ ?

шегобиец
шегобиец
02 март 2020 17:17
Гост

Шегата, че освен български мозъци в чужбина изтичат и български черепи, явно амбицира прокуратурата.

Анонимен
Анонимен
02 март 2020 16:12
Гост

Е сега да видим Васил Божков дали няма да си дойде заради малкия череп.

Анонимен
Анонимен
02 март 2020 16:13
Гост

Надали. Нали ще го окошарят.

Анонимен
Анонимен
02 март 2020 15:16
Гост

И какво от това? Да видим каква ще е присъдата.

paralimni
paralimni
02 март 2020 15:14
Гост

https://botev.gong.bg/bg-football/efbet-liga/multimedia/video/borisov-se-sreshtna-i-s-rykovodstvoto-na-botev-579722 Ето тук се вижда как работи държавната машина. Както беше казал колега под мен, държавата прибра по техни думи към 50 милиона от Лотарията. сега с тях се финансира строежа на стадионите в Пловдив за сметка на този на Левски. С други думи Черепа ще построи стадиони, но не за Левски, а за пловдивските грандове. За да не се плюнчат сините ще им дадат по милион на година от Тотото. Обаче пък тогава ще казват, че Левски е държавен клуб. Ама именно държавата им взе спонсора и собственик. Борисов си е наредил добре картите. Тези зяпачи и пляскащи на… Покажи целия коментар »

Daniela
Daniela
02 март 2020 15:08
Гост

Мафията в България си има държава. Това е.

Анонимен
Анонимен
02 март 2020 15:17
Гост

То вече от държавата нищо не остана. А мафията си расте, но не старее.

987
987
02 март 2020 15:07
Гост

Ега ти деб….е. А внука му няма ли да арестуват

СерЖ
СерЖ
02 март 2020 15:04
Гост

Задкулисие. Според мен има някаква далавера в цялата работа. А тия привиквания на сина му, на жена му, на комшията му са тотоално безмислени. Обаче видяхме, че има държава. НЕ защото иска да излови тези престъпници, а защото ако реши да бърза, то за броени дни приема проекто решение и го гласува и го приема. В случая за присвояването на едни пари от Националната лотария.

Fedoroskov
Fedoroskov
02 март 2020 15:06
Гост

Ами простата математика говори, че ако държавата е прибрала 50 милиона от НЛ, то сега 35 от тях отиват за изграждането на стадионите на Ботев и на Локомотив. Хайде сложи ги 40 милиона да са. Ами едни 10 мил. остават свободни, като ще кажем, че те са отишли за спорта, ама фактури и извлечения ще ни покажат ли за кой спорт точно са отишли и имало ли е смисъл да финансираме шортрек, джудо и тенис на маса примерно, като нямаме никакви резултати там? За мен ще се приберат едни 10 мил много удобно е джобовете на власт имащи, начело с… Покажи целия коментар »

Само Левски!
Само Левски!
03 март 2020 16:05
Гост

Доброволно никой няма да ти показва фактури. Виж, ти можеш да си ги поискаш. Най-удачното време за това е преди избори. Тъй че внимавай да не пропуснеш момента…

vangeko
vangeko
02 март 2020 15:02
Гост

Поредната пародия колко много работа върши Гешев и управляващите. Кокошкарска работа. Първо не знам как изобщо може да се говри по телевизията, че някой е виновен до доказване на противното. Второ защо сега? Трето с какво ще се докаже, че тия 50 милиона дето ги прибра държавата от лотарията ще идат за спорт? Или от тях сега се вадят пари за стадионите на Локо и на Ботев? Ако е така значи Борисов добре си е прегледал картите. Ще се скара с левскарите и те няма да гласуват догодина за него, но ще прикотка ботевистите и железничарите от Пловдив, като им… Покажи целия коментар »

Фердо
Фердо
02 март 2020 14:59
Гост

Толкова ще дойде в България, колкото и Василев е в България. Навярно ОАЕ е бизнес оазис и място да се крият олигарси. Да не забравяме, че основния капитал на ОАЕ идва под формата на глезотия за руските олигарси. Ако се окаже, че там може да те арестуват и да се екстрадират в Русия, Англия или където има заведени срещу теб дела, то тогава много от парите на ОАЕ ще заминат на кино. Като нищо нашия да излива бая пари в хотел и кой знае какво. А защо не и да започне бизнес там. Терена е ползотворен. Отваря си 1-2 казина… Покажи целия коментар »

Свилен
Свилен
02 март 2020 14:56
Гост

Остава едно усещане, че е нагазил в лука и сега му спретнаха шапка. Черепа не е личност, която е от вчера в родната бизнес среда. Явно всички големци трябва да минат през проверка. Ще дойде ред и на Домусчиев. Те всички смятаха, че са недосегаеми. Лошото в цялата работа е, че страда българския футбол.

Kartofar
Kartofar
02 март 2020 14:55
Гост

Че Божков е престъпник в това не знам да се съмнява някой. Обаче е много интересно защо сега се започна с тази офанзива към него и фирмите му. Какво се случваше преди 10 години? Тогава той пак бе богат, пак имаше бизнес интереси къде ли не и пак имаше защо да бъде арестуван и разследван. И не е оправдание, че всичко се случва сега, защото сега имало Гешев. преди понеже нямало и затова не се занимавали с него.

Манила
Манила
02 март 2020 14:54
Гост

Да го връщат тук и да го арестуват и да го осъдят. Всички знаем как е получил първите си милиони. А и прякор „Черепа“ не идва от някакви си скулптори в дома му. Така ти казват на улицата и в подземията, където се въртят „бизнес“ отношенията на подземните босове.

678
678
02 март 2020 14:55
Гост

Прякорът му е от соца, когато като начинаещ комарджия е обикалял кръчмите с батковците

Анонимен
Анонимен
02 март 2020 15:19
Гост

Така е. А я до къде го докара. Бизнесмен.