Обвинение в причиняване на имуществени щети е повдигнато срещу лондончанин, който повреди картина на Пикасо, изложена в лондонската галерия за съвременно изкуство Tate Modern, съобщават Би Би Си и БГНЕС. Състоянието на платното на Пикасо е оценено от експерти. Нападателят казва, че не признава вина.

Двадесетгодишният лондончанин Шакил Маси е обвинен в имуществени щети. Той ще остане в ареста до 30 януари, съдът отказа да го пусне под гаранция. По време на обвинението той заяви, че не се смята за виновен.

За състоянието на картината на Пикасо не се съобщава почти нищо. От изявлението на галерията следва, че картината е била разкъсана.

Експертите оценяват работата на Пикасо от 1944 г. „Бюст на жена“ на 20 милиона паунда. Инцидентът в галерията е станал в събота. За това как двадесетгодишният лондончанин е успял да повреди картината, галерията не съобщи.

„Нашият екип от реставратори работи по творбата, оценява щетите. Галерията Tate Modern е все още отворена“, заявиха от администрацията на музея.

„Бюст на жена“ е завършен от Пикасо на 5 май 1944 г. в Париж, в последните дни на нацистката окупация. За модел на художника послужила неговата любовница Дора Маар.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

2
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Descargar Snaptube
Descargar Snaptube
27 ноември 2023 13:43
Гост

Snaptube destaca como una solución confiable y llena de funciones para aquellos que desean disfrutar de contenido multimedia sin conexión. https://descargarsnaptube.org/

David Klayer
David Klayer
22 март 2022 9:23
Гост

https://pixelart123.de/ — это сайт для всех, кто хочет заниматься пиксель-артом самостоятельно! Все наши шаблоны просты в создании. Откройте для себя сотни пиксельных шаблонов, которые легко создавать, копировать или создавать! Хотите покататься на своем радужном единороге? Путешествовать по планетам Солнечной системы на борту космического корабля? Прогулка в компании жирафов, слонов и попугаев? Или помочь Марио найти свою принцессу в замке Боузера? Pixelart123 предлагает вам множество различных стилей и идей для вашего собственного маленького пиксельного мира.