Върховният касационен съд намали с 2 години присъдата на младежа, който уби 11-годишната Никол в Бургас.

Магистратите са изменили решението на Апелативния съд в Бургас. Така подсъдимият Иван Иванов ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ не 8, а 6 години.

Подсъдимият е признат за невинен по обвинението, че убийството е извършено с особена жестокост. Той е осъден да заплати на майката на убитото момиче обезщетение от 150 000 лева.

Назначената експертиза е установила, че въпреки леката умствена изостаналост той е бил в състояние на вменяемост и е годен да участва в наказателното производство.

Припомняме, Никол Йончева беше убита на 20 август 2017 година. Тялото на детето беше намерено в асансьор в блок в квартал „Меден рудник“.

Според обвинението престъплението е извършено по особено жесток начин, Никол е убита с удар с нож в областта на шията, при който е засегната сънната артерия на момичето. Никол издъхнала в адски мъки от остра кръвозагуба.

За убийството беше обвинен 15-годишния Иван Иванов, който към днешна дата вече е на 16 години.

Първоначалната версия за убийството на Никол беше, че двамата с Иван се скарали за това дали да пушат наргиле, или не. Стана ясно и че двамата се запознали в социалните мрежи, след което си разменили номерата.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar