Две убийства, които станаха за по-малко от едно денонощие, разтърсиха Кюстендилско. Двама мъже починаха, други четирима са в ареста, сред които и млада жена.

В събота в късния следобяд е подаден сигнал за намерен труп на 62-годишен мъж в бобовдолското село Мламолово. Жертвата е открита от негов приятел, който подава сигнал на тел. 112.

„По тялото на мъжа е открита прободна рана в областта на ключицата, както и кръв. Все още не е ясно точно какво се е случило, но най-вероятно се касае за убийство. Аутопсията ще установи точната причина за смъртта“, коментираха запознати със случилото се.

Възрастния мъж е имал връзка с доста по-млада жена от Дупница, която е и предполагаем извършител. Тя е задържана, като все още не е ясно точно какво се е случило между двамата. „Възможно е до инцидента да се е стигнало след употреба на алкохол. Жертвата е бил самотник и често е посещават от младата жена“, обясниха разследващите.

Часове по-късно регистрираха второ убийство

Само няколко часа по-късно, около 1 часа в полунощ в неделя, полицията в Кюстендил е вдигната на крак. На тел.112 е получен сигнал за сбиване между четирима мъже на улица „Пролет“ в квартал „Герена“. По първоначална информация тримата мъже са нападнали 45-годишен кюстендилец заради неуредени финансови взаимоотношения. „Стигнало се е до сбиване, като жертвата се е опитал да се защити с газов пистолет. Тогава единият от мъжете намушква смъртоносно с нож кюстендилеца. Именно той подава сигнал до Спешен център, а по-късно сам се предава в полицията“, обясниха запознати с разследването.

По данни от Спешен център – Кюстендил, жертвата издъхва на място, като медиците само констатират смъртта.

45-годишният мъж, познат сред съгражданите си като Ицо, е починал от кръвозагуба. В ареста попадат трима човека – баща и син, както и техен приятел.

„Разбрах, че е убит Ицо. Той е собственик на Еврофутбол в квартал „Герена“, има и цех за обувки. Жалко, че се е стигнало до там, нямаме представа кой е убиецът обаче“, коментираха пред наш екип кюстендилци.

Разследването по двата случая продължава, уведомена е и прокуратурата.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar