Кметът на Павел Баня Станимир Радевски ще бъде съден за скандална имотна сделка отпреди близо 10 години. От прокуратурата съобщиха, че са внесли в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Радевски за престъпление по служба.

Той е кмет на Павел Баня вече четвърти мандат и става дума за негови действия от 2008 г. и конкретно за скандалната сделка за плажния и увеселителен комплекс в града, прехвърлен на бизнесмена Теньо Паунов. Заради тази сделка двамата бяха арестувани преди 5 години при акция на полицията в Стара Загора и тогава беше съобщено, че Радевски е прехвърлил на Паунов през 2008 г. пет имота от комплекса, като щетата беше оценена на над 800 000 лева. Месец след ареста, Паунов беше намерен мъртъв в дома си, като предположенията бяха, че е получил инфаркт.

Сега от прокуратурата съобщават, че кметът е обвинен за прехвърляне собствеността на 4 имота публична общинска собственост на урегулиран поземлен имот, представляващ частна общинска собственост. Според обвинението целта била да се набави облага именно за бизнесмена Паунов, от което са могли да настъпят немаловажни вредни последици за общината.

Теньо Паунов е стопанисвал Спортно-развлекателен плажен комплекс в Павел баня и в предишни години, като през 2003 г. там бяха открити наркотици и боеприпаси, а след 3 години бизнесменът беше осъден условно.

Срещу Радевски са подавани множество сигнали през годините, свързани все с работата му като кмет на града. Те обаче не стигаха до съд, докато през ноември 2015 г. Радевски не уби човек на пътя. Кметът блъсна с автомобила си 64-годишен мъж, който бутал колелото си вечерта без светлоотразителна жилетка по пътя от Павел Баня за село Виден. Радевски се призна за виновен и беше осъден само на пробация.

Коментирайте

avatar