С малки прекъсвания интернет платформата, чрез която може да се наеме такси „Максим“, все още е достъпна за потребителите, каза за „Хоризонт“ заместник-министърът на транспорта Ангел Попов. Той уточни, че идеята на НАП, МВР и Комисията за защита на конкуренцията е да докажат, че превозите, които фирмата извършва, са нерегламентирани. Дейността на фирмата стана причина миналия месец за протести на таксиметровите шофьори.
Ангел Попов увери, че офисът в квартал „Света Троица“ е затворен, а най-много до месец и платформата няма да е достъпна.

„Според мен е затворена, но вие разбирате, че ние си имаме работа с хора, които всячески се опитват да нарушават закона. Нищо не им пречи утре да го отворят. И това е нашата задача, да прекратим това нещо. Те могат да го отворят, могат да направят друга подобна платформа. Много се надявам да разберат, че това е неправилно, нерегламентирано и противозаконно. Това е идеята – платформата да не съществува във вида, който има. Аз не искам да се ангажирам с време, но много се надяваме в много кратък период, най-вероятно месец, да се излезе с решение, защото ние сме дали неопровержими доказателства, че това е незаконен транспорт“.

Ангел Попов каза още, че се извършват проверки и за нерегламентирани превози с микробуси. Снощи подобна проверка е извършена в Кърджали.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar