По обвинение на Окръжната прокуратура в Плевен осъдиха частен съдебен изпълнител за престъпление по служба и документно престъпление, съобщиха от ведомството.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че от 1 до 27 юни 2016г. в Плевен, като частен съдебен изпълнител с район на действие Окръжен съд – Плевен, не изпълнил служебните си задължения съгласно ГПК. При извършване на действия по изпълнително дело определил по-ниска от законово допустимата цена за публична продан на недвижим имот, с цел да набави за взискателя облага, от което е могло да настъпят немаловажни вредни последици. Подсъдимият е осъден и затова, че на 16 юни 2016 г. в Плевен съзнателно се ползвал от преправен частен документ, даден по друго изпълнително дело.

На подсъдимия Окръжният съд в Плевен е определил наказание 3 години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.

Срещу същия частен съдебен изпълнител Окръжна прокуратура-Плевен е внесла обвинителен акт в съда и за друго престъпление.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar