БСП да бъде разпусната, защото е наследница на бившата БКП, а със закон Народното събрание е обявило комунистическия режим за престъпен. Това е поискал Никола Георгиев Алтънков със сигнал до Софийската градска прокуратура, в който настоява тя да се самосезира и да подаде иск до Софийския градски съд за разпускане на БСП. Като наследник на партия, чийто режим е обявен от закона за престъпен, дейността на БСП противоречи на конституцията, аргументира се Алтънков. Сигналът му бе получен и на е-пощата на „24 часа“.

Алтънков е писал трудове по история, политология, социология и икономика. Политически емигрант през периода 1965-1995 г. Професор по история от Калифорнийския университет. Преподава в американски вузове, работи в научни институти в САЩ.

„Да, в сряда в прокуратурата е получен такъв сигнал с искане за разпускане на БСП“, каза за „24 часа“ говорителят на СГП Зорница Таскова. Прокурор ще провери посоченото в сигнала и ще прецени дали да внесе в съда искова молба за разпускане на партията, или не.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar