Английски съд осъди 37-годишната Мануела Радева да върне 182 000 паунда на бившия си приятел Марсел Кутър. Двамата започнали връзка чрез приложението за запознанства „Тиндър“ през 2017 г. Там сънародничката ни се представила за инвестиционен банкер, който работи за американската Ситибанк. Споделила, че не е обвързана и търси любов.

57-годишният консултант в петролния бизнес Марсел Кутър бил заслепен от привлекателния външен вид на българката, стана ясно по време на процеса. Почти веднага тя се преместила да живее в апартамента му в Лондон. Той я обсипвал с дизайнерски подаръци, водил я на скъпи екскурзии. Връзката им продължила 9 месеца.

След раздялата им обаче Куитър завежда иск срещу Радева и иска тя да му върне 182 000 паунда, които ѝ дал с цел инвестиции, и още 36 000 евро заем. Пред съда англичанинът заявява, че българката го е излъгала за своята професия и освен това се е омъжила за друг само няколко седмици преди да започне отношения с него. Заблудила го е, че е висококвалифициран финансов експерт и може да инвестира парите от негово име.

Пред съда Радева признава, че е била омъжена, но се разделила със своя съпруг и смята себе си за необвързана. Потвърждава, че е получила от него 182 000 паунда, но само част от тях били похарчени за купуване на криптовалута за Кутър, докато останалите отишли за покриване на луксозния им начин на живот. Тя отрича да е заблуждавала англичанина, че е инвестиционен мениджър. Търговията била нейно хоби, с което се занимавала вечер. По време на процеса обаче е показана снимка от нейния профил в „Тиндър“ от 2017 г., в който тя се представя за служител на Ситибанк.

Адвокатът ѝ Майкъл Колард твърди, че е много спорно за какво са дадени тези пари, след като двамата са имали интимни отношения и са живели заедно. „Става дума за мъж с много големи доходи, който явно е бил част от сериозна връзка“, заявява той пред съда.

Защитникът на Кутър – Нийл Викъри, обаче казва, че дадените средства са били за инвестиции, а не защото той е бил привлечен от българката. Тя твърдяла, че е инвестиционен мениджър, освен в профила си в „Тиндър“ и в нейните имейли. Имало множество съобщения, които проследяват как Радева и Кутър обсъждат как ще правят съвместни инвестиции. В едно от тях той дори се държи подозрително и ѝ казва, че „превеждането на такава голяма сума в нейната банкова сметка изглежда малко безразсъдно“, на което тя му отговаря: „Не се притеснявай, можеш напълно да ми вярваш“.

„Ние бяхме обвързани в много лична връзка, по време на която обсъждахме инвестиции, но не сме сключвали инвестиционно споразумение. Това е случай на богато гадже, което е давало пари на своята приятелка да харчи за техния богат начин на живот“, казва българката по време на процеса.

Съдията обаче постанови, че въпреки нейните твърдения, тя все още не може да обясни къде са 82 000 паунда. Затова той определя тя да върне внесената от Кутър по сметката ѝ сума от 182 хил. паунда. Освен това трябва да плати 20 000 паунда разноски по делото и още 3641 паунда лихви за задържаните пари на англичанина. Искът му за 36 000 евро не е уважен, както и претенциите на българката за 10 000 паунда към бившия си любовник за вещи, които си оставила в неговия апартамент. Съдът е постановил, че тези искове трябва да се разгледат от друга съдебна инстанция.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar