Побои с пръчки, колове и колани, както и гасене на цигари в тялото ѝ. Това е преживяла за 3 дни Петя (името е сменено – б.а.) от Сливница, Софийска област, докато приятелят ѝ Манол Найденов я държал заключена в дома им в града.

36-годишната Петя успяла да избяга от апартамента на 25 януари около 16 часа. Тя издебнала 38-годишния мъж, докато спи. Обадила се в полицията и съобщила, че последните три дни е била държана в плен. Жената разказала как Найденов я малтретирал с пръчки, колове и с колан.

Криминалистите веднага тръгнали към жилището. При пристигането им обаче се оказало, че Найденов се е събудил, видял е, че Петя я няма, и тръгнал да я търси. Затова насилникът незабавно бил обявен за общодържавно издирване.

Заловили го малко по-късно да кара из града. Оказало се, че е надрусан с амфетамин и метамфетамин. Затова срещу него е образувано и бързо дело за шофиране след употреба на наркотици.

В автомобила му пък бил открит кол, дълъг около метър. Петя посочила, че Найденов я е бил с него. В жилището им са открити и множество пръчки, които мъжът ползвал, за да удря приятелката си.

Полицаите предполагат, че тормозът над Петя бил системен. Тя обаче дала показания само за дните, в които е била държана в плен. Найденов е задържан за 72 часа, очаква се днес районната прокуратура в Сливница да му иска постоянен арест. Той е обвинен в продължително противозаконно лишаване от свобода. Ако бъде признат за виновен, може да получи от 3 до 12 г. затвор. Мъжът е с чисто съдебно минало, има криминална регистрация за каналджийство.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar