77-годишна жена е задържана за участие в престъпна група, която е разпространявала наркотици в столичния квартал „Люлин“. От Специализираната прокуратура съобщиха, че тя е най-възрастният човек, който е ставал обвиняем за участие в организирана престъпна група.

Специализираният съд е оставил жената в ареста, защото е приел, че е в добро здраве, а на свобода може да извърши престъпление. Мотивите на съда са били свързани с данни по делото, че когато внукът ѝ отсъствал, тя разфасовала кокаин и марихуана на дози и го продавала в дома си на клиенти след уговорка по телефона.

Арестувани са общо четирима души, като внукът на 77-годишната жена е обвинен, че е ръководил престъпната група от лятото на миналата година.

Участниците са били задържани на 1 ноември и у всеки от тях са били намерени различни количества наркотици. Малко преди разследващите да влязат в жилището на възрастната жена, тя изхвърлила през прозореца плик с близо четвърт килограм марихуана и опитала да се освободи от друго количество в тоалетната чиния.

От всичките участници в групата само тя не е осъждана, посочват от прокуратурата. Внукът ѝ е в изпитателен срок по предходна условна присъда за разпространение на наркотици.

Определението на съда за постоянно задържане на четиримата не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Пич
Пич
06 ноември 2018 15:03
Гост

70-те години са новите 50, бабата е пушка!

Херо@ин
Херо@ин
06 ноември 2018 16:21
Гост

Щом може да дозира кокаина. Явно не и треперят ръцете.

Даскал
Даскал
06 ноември 2018 13:23
Гост

Наркотици вече има под път и над път. Пари да имаш. Жалкото е, че разпространението им вече се контролира трудно. А най-лошото е, че дилърите висят пред училищата най-нагло.

Чочко
Чочко
06 ноември 2018 13:21
Гост

За внукът е ясно-изпитателен срок по предходна условна присъда. Той е млад, ама баба му да бере срам на тези години.

Минувач
Минувач
06 ноември 2018 13:12
Гост

Ако не беше тъжно, щеше да е смешно. Тази бабка защо не си кара спокойно старините.