Да се отпуснат пари за монтиране на пилон пред сградата на специализираните съд и прокуратура, на който да се сложи българското знаме. Такова искане е постъпило в бюджетната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС), стана ясно от думите на представляващия Боян Магдалинчев на днешното заседание на Пленума.

Той обясни, че искането е било отхвърлено с мотив, че флагът навсякъде се слага на фасадата на сградата, а не да се изгражда „пилон 20 метра висок, като че ли се намираме на магистрала „Струма“.

Въпросът беше поставен по време на разискванията по предложението на Комисията за управление на собствеността, стопанисването на сградата на бул. „Черковна“ №90, където се намират специализираните съдебните органи, да се предоставят на председателя на АСНС Георги Ушев.

Драгомир Кояджиков заяви, че точката трябва да се отложи, докато не бъде събрана информация за това дали по бюджета на апелативния спецсъд има достатъчно пари за стопанисване на сградата и служители, които да подпомагат тази дейност. Кояджиков поясни, че преди време в администрацията на АСНС са били назначени двама души, които да отговарят за стопанисването, но след като то е било предоставено на председателя на СНС, тези два щата са били прехвърлени в спецсъда. И затова първо трябвало да се пита Ушев дали има хора и пари, а после да се гласува предоставянето на стопанисването.

Огнян Дамянов обаче възрази, според него последователността трябва да бъде обратна. А Евгени Диков допълни, че там текат ремонти, други предстои да започнат, още повече, че до края на годината Държавната комисия за сигурността на информацията трябва да напусне онази част от сградата, която заема.

Със 17 гласа „за“ и двама „против“ ВСС прехвърли стопанисването на сградата на председателя на Апелативния специализиран наказателен съд.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
20 септември 2018 11:43
Гост

За всеки съд е много важно кой стопанисва сградата, в която се намира.

Анонимен
Анонимен
20 септември 2018 11:35
Гост

Вместо да извират от нелепи идеи, по-добре да отделят средства за охрана и техника.

Анчо
Анчо
20 септември 2018 11:40
Гост

Така е. А не да посягат на свидетели пред сградата.

Анонимен
Анонимен
20 септември 2018 11:22
Гост

Боян Магдалинчев е абсолютно прав.