Поредна атака на американския президент към медиите в страната. Доналд Тръмп поиска от главния прокурор на САЩ да разследва в. „Ню Йорк Таймс“ заради анонимна статия, предаде БНР. Американският лидер отново настоя да се прекрати специалното разследване за руска намеса в американските избори и определи изслушването на претендента за Върховния съд Брет Кавано като „унижение за Демократическата партия“.
Президентът е поискал от главния прокурор Джеф Сешън да разследва и разкрие кой стои зад критичната статия, която тази седмица се появи в „Ню Йорк Таймс“. Тръмп иска на всяка цена да се разкрие самоличността на този високопоставен служител от администрацията в Белия дом, който е посочен като анонимен автор на публикацията.

През последните дни Тръм негодува срещу статията, като нарича автора ѝ „страхливец“ и в същото време допуска, че материалът може да навреди на националната сигурност. Ето защо той призова за наказателно разследване.
Тръмп заяви, че анонимната публикация представлява заплаха за националната сигурност, тъй като този човек все още е част от правителството и не трябва да присъства на срещи на високо равнище.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar