Студентът Тодор Николов от Несебър, който нападна и наби на улица незрящи словашки туристи застава пред съда. Делото срещу него тръгва на 31-ви август в несебърския районен съд.

22-годишният бияч ще отговаря по обвинение в хулиганство, отличаващо се с особена дързост, както и за нанасяне на лека телесна повреда на беззащитна жена, по хулигански подбуди. Процесът по скандалния случай, разиграл се на 24-ти юни м.г., стартира точно 14 месеца след бруталното нападение. В разгара на миналото лято несебърският студент се превърна в главен герой на водещите новини, след като запис на охранителна камера показа грозна сцена. На лентата, която взриви социалните мрежи, се виждаше как Тодор минава бавно по една от главните улици в Несебър и свири изнервено с клаксона на група пешеходци. После блъска леко с луксозния си „Мерцедес“ незряща жена с бял бастун, която се олюлява. Екшънът продължава, а Тодор става още по-агресивен, когато придружителката й му прави забележка. Младежът набива спирачки, слиза от лимузината и удря по главата една от жените. В това време оставеното возило тръгва на самоход по улицата и за малко не блъска други пешеходци. Грозният екшън се разигра в края на юни миналото лято в около 20.20 часа на ул. „Месемврия“ и на метри от ресторант „Хемингуей“.

След като клипът с нападението се завъртя в социалните мрежи, прокуратурата се самосезира, а ченгетата бързо откриха бияча. Оказа се, че студентът е наследник на една от богатите несебърски фамилии, а семейството му върти процъфтяващ бизнес с магазини. 22-годишният Тодор бе арестуван, но бързо напусна килията, след като адвокатът му представи доказателства, че здравето му е силно разклатено. Според медицинските книжа, студентът има болно сърце, високо кръвно, глуакома и още дузина сериозни болести, които го спасиха от ареста. Магистратите го освободиха под парична гаранция.

„Тодор Н. е подсъдим за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно: изсвирил два пъти с клаксона на автомобила, блъснал незряща пешеходка от Словакия в долната част на гърба с управлявания от него автомобил, с което нарушил правилата за движение, спрял и скочил в движение, оставяйки с включен двигател управлявания от него автомобил, и нанесъл удар с дланта на лявата си ръка в областта на главата (лицето) на друга пешеходка от Словакия, като оставил без непрекъснат контрол управлявания от него автомобил, който на собствен ход продължил да се движи, качвайки се върху бордюра и блъскайки се в масивно крайпътно дърво. След това се качил и продължил да управлява автомобила, напускайки местопроизшествието и нарушавайки задължението по Закона за движение по пътищата да остане на място и да изчака компетентните органи на МВР, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – престъпление по чл.325, ал.3, вр.с ал.2, предл.III-то ,вр.ал.1 от НК“, коментираха от прокуратурата. Второто обвинение срещу Тодор е нанасяне на лека телесна повреда по чл.131, ал.1, т.12, предл.първо, вр. чл.130, ал.2 от НК. За това престъпление Закона предвижда до две години лишаване от свобода, но предвид чистото съдебно минало на Тодор, той ще се отърве вероятно с пробация или глоба от 300 лева, коментираха запознати със случая.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar