Адвокат Борислав Боянов, който е почетен консул на Малта в София, от днес е генерален почетен консул. Това реши  правителството. Предложението е на малтийската страна.

Борислав Боянов е завършил юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Академията за американско и международно право в Далас, САЩ.

Член е на Софийската адвокатска колегия и на Международната асоциация на адвокатите.

От 2000 г. Борислав Боянов е почетен консул на Малта в България, а от 2016 г. е председател на Асоциацията на българските почетни консули. „В дейността си като такъв през годините е предоставял консулски услуги и подкрепа за отделни лица и компании от малтийската общност“, посочват от правителството.

Боянов е основател и управляващ съдружник в адвокатското дружество „Борислав Боянов и Ко.“. Кантората е една от водещите в областта на патентите и търговските марки, банково и застрахователно дело, приватизация, телекомуникации и др.

Борислав Боянов е един от основателите и първи президент на SEE Legal – група от водещи адвокатски кантори от 12 източноевропейски държави.

Той е арбитър в Арбитражния съд на Българската търговско-промишлена палата. От 2015 г. е председател на Индийско-българската бизнес камара.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
22 август 2018 14:57
Гост

Впечатляваща биография.

Галя
Галя
22 август 2018 14:18
Гост

Кантората му е известна с коректното си отношение и работи с големи корпоративни клиенти. Една от тях е Филип Морис.

Георги
Георги
22 август 2018 14:51
Гост

И с много банки. Златна мина!

Анонимен
Анонимен
22 август 2018 14:09
Гост

Поздравления! Той казваше:“ Светът е голям и шарен, но ценностите са едни“.