21-годишната студентка от Пловдив Габриела Медарова излиза на свобода, след като изкара повече от два месеца в ареста. През април Медарова кара пияна и след употреба на марихуана, при което се блъсна и потроши 10 автомобила. След кратък престой в ареста тя излезе на свобода, но месец по-късно разби носа на студентката Катя Андреева и отново беше арестувана.

Днес съдия Виолета Низамова от Пловдивския районен съд прецени, че няма нужда най-тежката мярка да бъде удължавана, въпреки че прокурор Даниела Андреева изтъкна, че Медарова се заканила на свидетелка по делото със саморазправа. Съдът обаче прецени, че няма опасност подсъдимата да извърши престъпление или да се укрие, ако е на свобода. Студентката беше освободена срещу парична гаранция от 5000 лева.

Обвиненията по първоначалните две дела бяха обединени, като Медарова се призна за виновна за шофиране в пияно състояние и каране на кола след употреба на наркотици, за нанасяне на значителни материални щети и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

„Надявам се да оправдаете шанса, който ви се дава и да осмислите поведението си“, обърна се към нея съдия Низамова.

„Виновна съм. Грешка, която никога повече няма да се повтори. Искам при семейството си.“, каза подсъдимата и добави, че е преосмислила всичко и е научила урока си.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Местен
Местен
01 август 2018 14:46
Гост

Това момиче има психологически проблеми. Не е редно да стои в ареста повече, но няма гаранция, че пак няма да се забърка в проблеми. Струва ми се непоправима. В нея виждам някои от най-лошите недостатъци на поколението Y – скучно им е, мързи ги и затова правят простотии.

Възмутен
Възмутен
01 август 2018 12:23
Гост

Ей сега ще го отнесе свидетелката по делото, а после Габриела пак ще се разкайва.

Петко
Петко
01 август 2018 12:40
Гост

Този филм вече сме го гледали. За това не биваше да я пускат.

Георгиев
Георгиев
01 август 2018 12:15
Гост

Дано да не повтори грешката си. Твърде млада е и наистина заслужава втори шанс.

Анонимен
Анонимен
01 август 2018 12:21
Гост

Бивш наркоман няма. Да не говорим, че е разбила носа на Катя Андреева в тоалетната съвсем безпричинно.